Aubergine pannetje

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aubergine – 2 stuks
  • Veldsla – 40 gram
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Komijnzaad – 2 tl
  • Paprikapoeder – 2 tl
  • Pijnboompitten – 2 handen
  • Libanees brood – 3 stuks
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Tahin – 2 el

In huis:

  • Olijfolie – 1 el
  • Knoflook – 1 teen
  • Peper en zout – naar keuze
Aubergine pannetje

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten

Hoe maak je het?

1) Snijd de aubergine in stukjes. Was de cherrytomaten en snijd doormidden.

2) Doe de pijnboompitten in een koekenpan en bak op laag vuur licht bruin.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de aubergines toe en bak ca. 5 minuten. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en bak kort mee. Voeg de tomatenpuree, tahin, komijnzaad, paprikapoeder en peper en zout naar keuze toe en laat het geheel 15 minuten op zacht vuur pruttelen.

4) Verdeel de veldsla over de borden, gevolgd door het aubergine goedje en de pijnboompitten. Serveer met het Libanese brood.