Kabeljauw-prosciutto ovenschotel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Peterselie – 1 hand
  • Aardappelen (vastkokend) – 6 stuks
  • Citroen – half stuk
  • Kabeljauw – 260 gram
  • Prosciutto – 60 gram
  • Artisjokharten – 1 blik
  • Witte wijn – 50 ml

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 2 el
  • Boter – 1 flinke mespunt
  • Peper en zout – naar keuze
Kabeljauw-prosciutto ovenschotel

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en pers de knoflook. Schrob de aardappelen schoon. Giet de artisjokharten af en snijd in stukken. Pluk de peterselie.

2) Doe de aardappelen in de pan met inmiddels kokend water en kook 15 minuten. Giet de aardappelen af en snijd in plakjes.

3) Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de artisjokharten toe en bak mee. Verdeel de artisjokharten over de ovenschaal.

4) Verhit opnieuw 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de kabeljauw aan beide kanten bruin.

5) Verhit 1 mespunt boter in een koekenpan en bak de aardappelen.

6) Verdeel de aardappelen over de artisjokharten, gevolgd door de kabeljauw en prosciutto. Besprenkel met de witte wijn en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout. Zet het geheel 10 minuten in de oven en garneer met de peterselie.