Parelcouscous met falafel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – half stuk
  • Aubergine – half stuk
  • Zoete punt paprika – 1 stuk
  • Harissa – 2 tl
  • Peterselie – 1 hand
  • Parelcouscous – 150 gram
  • Feta – 75 gram
  • Falafel – 250 gram
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 4 el
  • Peper en zout – naar keuze
Parelcouscous met falafel

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en pers de knoflook. Snijd de courgette, aubergine en zoete punt paprika in dunne plakken. Haal de feta uit de verpakking en verbrokkel. Pluk de peterselie.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de courgette, aubergine en paprika om en om bruin.

3) Voeg de couscous en het bouillonblokje toe aan de pan met het inmiddels kokende water en roer goed door. Kook de couscous in 10 minuten gaar. Giet de couscous af en breng op smaak met 2 eetlepels olijfolie, harissa en peper en zout naar keuze.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de falafel balletjes.

5) Doe de couscous in een grote kom en voeg de gegrilde groenten, falafel en feta toe. Garneer met de peterselie.

Tip: Ook lekker om te serveren met flatbread en hummus!

 

Opslaan(0)