Broccoli-pastinaaksoep

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Broccoli – 1 stronk
  • Pastinaak – 300 gram
  • (Breek)brood – 1 stuk
  • Bouillonblokje – half stuk
  • Mosterd – 2 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Broccoli-pastinaak soep

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de pastinaak, schil ze en snijd in stukjes. Was de broccoli en verwijder de stronken.

2) Doe het bouillonblokje in de pan met het inmiddels kokende water en roer goed door elkaar.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de pastinaak en broccoli toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon, mosterd en peper en zout naar keuze. Laat het geheel 15 minuten koken.

4) Doe ondertussen het brood in de inmiddels voorverwarmde oven en bak in 7 minuten af.

5) Haal de pan met groenten van het vuur en pureer tot soep. Verdeel de soep over de borden. Serveer met het brood.

Opslaan(0)