Sushitaart met krokante zalm

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Avocado – 2 stuks
  • Peen julienne – 150 gram
  • Sushirijst – 250 gram
  • Panko breadcrumbs – 40 gram
  • Zalm – 225 gram
  • Edamame – 155 gram
  • Eieren – 1 stuk
  • Zeewierflakes – 10 gram
  • Sojasaus – naar keuze
  • Wasabi – naar keuze

In huis:

  • Boter – 1 mespunt
  • Olijfolie – 1 el
Sushitaart met krokante zalm

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

1) Doe 250 gram sushirijst in 350 milliliter koud water in een pan en breng aan de kook. Laat de rijst gedurende 10 minuten zachtjes onder de deksel koken. Zet het vuur uit en laat de pan nog 15 minuten staan met de deksel erop.

2) Pel de avocado en snijd in stukjes. Snijd de zalm in lange plakjes. Giet de edamame af. Doe het ei in een mok en klop met een vork los. Doe de panko breadcrumbs in een lage schaal.

3) Haal de plakken zalm door het losgeklopte ei en rol dit door de panko breadcrumbs. Verhit 1 mespunt boter in een pan en bak de zalm krokant.

4) Pak een ovenschaal en vet in met 1 eetlepel olijfolie. Bekleed de bodem met een laag sushirijst, gevolgd door een laag van de avocado, peen julienne en edamame. Herhaal deze stappen vervolgens nog een keer, totdat je een taart hebt. Beleg de bovenkant met de krokante zalm en stukjes zeewier.

5) De taart is nu al klaar om te serveren. Serveer de taart samen met de sojasaus en wasabi.