Quiche met brie

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Spinazie – 200 gram
  • Champignons – 250 gram
  • Hartige taartdeeg – 6 plakken
  • Cashewnoten – 2 handen
  • Gerookte kipfilet – 150 gram
  • Geraspte kaas – 75 gram
  • Brie – 100 gram
  • Eieren – 4 stuks

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Rode ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze
Quiche met brie

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 30 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Haal de plakken hartige taartdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Snijd de champignons in plakjes. Pel en snipper de knoflook. Pel de rode ui en snijd in ringen. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg hier vervolgens de champignons en spinazie aan toe en bak enkele minuten.

3) Doe de eieren in een kom en mix de eieren ongeveer een minuut met de handmixer. Mix hier vervolgens de geraspte kaas doorheen. Breng het mengsel eventueel op smaak met peper en zout.

4) Pak een bakvorm en bekleed de bakvorm met de plakken hartige taartdeeg. Verdeel hier vervolgens de champignons en spinazie over, gevold door de rode ui, het eiermengsel, cashewnoten, gerookte kipfilet en brie.

5) Bak de quiche in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.