Thaise salade met mango

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Komkommer – half stuk
  • Winterpeen – 2 stuks
  • Mango – 1 stuk
  • Taugé – 50 gram
  • Rode peper – half stuk
  • Munt – 1 hand
  • Pinda’s – 2 handen
  • Noedels – 100 gram
  • Pindakaas – 2 el
  • Sojamelk – 100 ml
  • Sambal oelek – naar keuze

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze
Thaise salade met mango

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en pers de knoflook. Was de komkommer en snijd in stukken. Schrap de winterpenen en snijd julienne. Schil de mango en snijd in stukjes. Snijd de rode peper klein.

2) Doe de noedels in de pan met inmiddels kokend water en kook de noedels in 2 minuten gaar.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpannetje en fruit de knoflook en rode peper aan. Voeg de melk toe verwarm door. Voeg vervolgens de pindakaas en sambal naar keuze toe en verwarm alles goed door elkaar. Laat de pindasaus ietsjes indikken.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere pan en bak de taugé kort.

5) Verdeel de noedels, komkommer, peen julienne, taugé en mango over de borden, gevolgd door de pinda’s. Breng op smaak met peper en zout naar keuze. Serveer de salade met de pindasaus. Garneer met de munt.