Venkelsoep met gerookte zalm

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Venkel – 1 stuk
  • Rozemarijn – 1 hand
  • Zoete aardappel – 3 stuks
  • Ciabatta – 1 stuk
  • Gerookte zalm – 100 gram
  • Room – 100 ml
  • Bouillonblokje (groente) – half stuk

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Venkelsoep met gerookte zalm

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de venkel in grote stukken. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Haal de zalm uit de verpakking en snipper. Pluk de rozemarijn.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de zoete aardappel en venkel toe en bak enkele minuten mee.

3) Doe het bouillon blokje in de pan met inmiddels kokend water en roer door elkaar. Voeg dit bij de zoete aardappel en venkel en voeg hier vervolgens peper en zout naar keuze aan toe en laat het geheel 15 minuten koken.

4) Doe ondertussen de ciabatta in de inmiddels voorverwarmde oven en bak in 7 minuten af.

5) Haal de pan met de groenten van het vuur en pureer tot soep. Pureer de room door de soep. Verwarm de soep nog kort door en verdeel vervolgens de soep over de kommetjes. Verdeel de zalm over de kommetjes en garneer met rozemarijn. Serveer met de ciabatta.