Caponata

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aubergine – 1 stuk
  • Bleekselderij – 3 stengels
  • Basilicum – 1 hand
  • Pijnboompitten – 2 handen
  • Ciabatta – 1 stuk
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Groene olijven – 100 gram
  • Kappertjes – 1 el
  • Witte wijn – 100 ml
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Kristal suiker – 1 tl
  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Caponata

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 250 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de aubergine en snijd in stukjes. Was de bleekselderij en snijdi n plakjes.

2) Verhit een koekenpan en bak de pijnboompitten licht bruin.

3) Doe het bouillon blokje in de pan met inmiddels kokend water en roer door elkaar.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui. Voeg de aubergine en bleekselderij toe en bak mee. Blus de groenten af met de witte wijn en voeg vervolgens de bouillon, tomatenpuree, olijven, kappertjes en suiker toe en breng aan de kook. Stoof het geheel onder een deksel 20 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5) Doe ondertussen de ciabatta in de oven en bak in 7 minuten af.

6) Verdeel de caponata over de borden en garneer met basilicum en pijnboompitten. Serveer met ciabatta.