Kip curry met aubergine

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aubergine – half stuk
  • Tomaten – 2 stuks
  • Komkommer – half stuk
  • Rode peper – half stuk
  • Rijstnoedels – 100 gram
  • Naanbrood – 1 stuk
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Kokosmelk – 200 ml
  • Rode curry pasta – 60 gram

In huis:

  • Kristalsuiker – 1 tl
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de ui. Was de aubergine en tomaten en snijd in blokjes. Was de komkommer en snijd in halve maantjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de rode peper klein.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg vervolgens de ui toe en fruit aan. Voeg hier de helft van de rode pepers, aubergine en tomaten toe en bak enkele minuten. Voeg de rode curry pasta toe en roer door elkaar. Voeg als laatst de kokosmelk toe en en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

3) Doe ondertussen het naanbrood in oven en bak in 6 minuten af.

4) Doe de komkommer in een kom, samen met 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel suiker en de helft van de rode pepers en meng goed door elkaar.

5) Doe de rijstnoedels bij de pan met het inmiddels kokende water en kook in 2 minuten gaar.

6) Verdeel de rijstnoedels over de borden, gevolgd door de curry. Serveer met het naanbrood en de komkommersalade.