Gnocchi met avocadosaus
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Cherry tomaten – 250 gram
- Avocado – 1 stuk
- Gnocchi – 500 gram
- Pijnboompitten – 1 hand
- Parmezaanse kaas – 50 gram
In huis:
- Boter – 1 mespunt
- Knoflook – 1 el
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 10 minuten
Hoe maak je het?
1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de cherry tomaten doormidden. Pel de avocado.
2) Verhit een flinke mespunt boter in een koekenpan en bak de gnocchi.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de cherry tomaten toe en bak enkele minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
4) Doe de knoflook, samen met de helft van de parmezaanse kaas, pijnboompitten en avocado in de keukenmachine en pureer tot saus.
5) Voeg de avocadosaus aan de pan met gnocchi toe en roer goed door elkaar. Verdeel over de borden, gevolgd door de gebakken cherry tomaten en garneer met de overgebleven parmezaanse kaas.