Friet met pulled chicken

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Paprikapoeder – 1 el
  • Oven friet – 500 gram
  • Kipdijfilet – 350 gram
  • Cheddar cheese – 4 plakken
  • Bouillonblokje – half stuk
  • Sriracha saus – 1 el

In huis:

  • Ketchup – naar keuze
  • Rode ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pel en snipper de rode ui.

2) Doe de kippendijen samen met het groentebouillon blokje in de pan met inmiddels kokend water en kook 20 minuten.

3) Doe ondertussen de friet in de oven en bak in 20 minuten goudbruin.

4) Haal de kip uit de pan met water en pull ze met 2 vorken tot kleine stukjes. Tip: de kip is ook te pullen met een handmixer. Verdeel de paprikapoeder en sriracha saus over de pulled chicken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de pulled chicken totdat het lekker knapperig is.

5) Verdeel de cheddar cheese, rode ui en pulled chicken over de friet en zet nog 2 minuten in de oven. Serveer met de ketchup. Smullen maar!