Paddenstoelen risotto uit de oven

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Flespompoen – half stuk
  • Champignons – 150 gram
  • Peterselie – 1 hand
  • Risotto rijst – 150 gram
  • Pancetta – 80 gram
  • Crème fraîche – 1 el
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Gedroogde paddenstoelen – 15 gram
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 40 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met 450 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de pancetta, pompoen en champignons in stukjes. Pluk de peterselie en snijd klein.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de pancetta toe en bak mee. Voeg vervolgens de pompoen toe en bak ca. 5 minuten mee. Voeg vervolgens de champignons toe en bak nog even kort mee. Voeg als laatste de risotto toe bak mee totdat de korrels glazig zijn.

3) Doe het bouillonblokje en de gedroogde paddenstoelen in de pan met inmiddels kokend water en roer goed door elkaar totdat de bouillon is opgelost.

4) Verdeel de risotto over een ovenschaal, gevolgd door de helft van de parmezaanse kaas en de bouillon. Roer goed door. Zet de ovenschaal 35 minuten in de oven. Haal de ovenschaal uit de oven en roer de crème fraîche erdoor en zet nog 5 minuten terug in de oven.

5) Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de overige parmezaanse kaas en peterselie.