Venkelsalade met witte kaas en granaatappelpitjes

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Venkel – 1 stuk
  • Granaatappel – 100 gram
  • Citroen – 1 stuk
  • Dragon – 1 el
  • Bulgur – 150 gram
  • Witte kaasblokjes – 75 gram

In huis:

  • Olijfolie – 1 el

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Snijd de venkelknol in flinterdunne plakjes.

2) Doe de venkelplakjes in een kom en voeg hier de olijfolie en het sap van een halve citroen aan toe. Schep het geheel goed door elkaar.

3) Doe de bulgur bij de pan met inmiddels kokend water en kook in 10 minuten gaar. Giet de bulgur vervolgens af.

4) Verdeel de venkel over de borden, gevolgd door de granaatappelpitjes, bulgur en witte kaasblokjes. Breng op smaak met dragon en peper en zout.