Dahl

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – 1 stuk
  • Tomaten – 4 stuks
  • Gember – 1 cm
  • Kurkuma – 1 el
  • Komijnzaad – 1 el
  • Garam masala – 1 tl
  • Naanbrood – 2 stuks
  • Kwark – 3 el
  • Rode linzen – 250 gram

In huis:

  • Boter – 2 mespunten
  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper klein. Schil de gember en snijd klein.

2) Doe de linzen en kurkuma in de pan met inmiddels kokend water en laat op zacht vuur 20 minuten koken.

3) Verhit in een koekenpan 2 mespunten boter en voeg fruit de knoflook, ui, rode peper en komijnzaad aan. Voeg de gember, garam masala en tomaten toe en bak kort mee. Voeg dit mengsel bij de linzen en laat nog even staan.

4) Doe het naanbrood in oven en bak in 6 minuten af.

5) Verdeel de dahl over de borden en garneer met kwark. Serveer met het naanbrood.