Camembert zoete aardappel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rucola slamelange – 75 gram
  • Zoete aardappel – 3 stuks
  • Walnoten – 2 handen
  • Camembert – 100 gram
  • Witte wijnazijn – 1 el

In huis:

  • Rode ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 40 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel de rode ui en snijd in ringen. Snijd de camembert in stukken.

2) Verpak de zoete aardappelen in aluminiumfolie en doe ze voor 35 minuten in de oven.

3) Haal de zoete aardappel uit de oven    en haal ze uit het aluminiumfolie. Snijd over de breedte sneetjes in de zoete aardappel en vul deze met de camembert plakken. Zet het geheel nog 5 minuten in de oven.

4) Doe de olijfolie, witte wijnazijn en peper en zout naar keuze in een kommetje en meng door elkaar.

5) Verdeel de sla over de borden, gevolgd door de rode ui en de dressing. Verdeel hier vervolgens de camembert zoete aardappel overheen. Garneer met de walnoten.