Boeuf stroganoff met frietjes

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Zoete puntpaprika – 1 stuk
  • Champignons – 150 gram
  • Paprikapoeder – 2 tl
  • Aardappelen – 400 gram
  • Ossenhaaspuntjes – 350 gram
  • Crème fraîche – 125 ml
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Wodka – 25 ml
  • Frituurolie – 2 l

In huis:

  • Boter – 1 mespunt
  • Mosterd – 1 el
  • Ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

1) Pel en snipper de ui. Was de zoete puntpaprika en snijd in stukken. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de ossenhaas in stukjes en bestrooi met peper en zout. Was de aardappelen en snijd in dunne reepjes. Dep de aardappelen vervolgens goed droog.

2) Verhit een flinke mespunt boter in een braadpan en bak de ossenhaaspuntjes rondom aan. Schep vervolgens de ossenhaaspuntjes uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.

3) Doe de ui in de pan waar de ossenhaas in heeft gezeten en laat 5 minuten onder de deksel stomen. Voeg de zoete puntpaprika en champignons toe en laat weer 5 minuten onder de deksel koken. Voeg vervolgens de tomatenpuree, mosterd, crème fraîche, paprikapoeder, wodka, ossenhaaspuntjes en peper en zout naar keuze toe en stoof het geheel nog 10 minuten.

4) Verhit ondertussen de frituurolie in een grote pan. Voeg de aardappel reepjes toe als de frituurolie goed warm is en bak in 5 tot 10 minuten goudbruin. Haal de frietjes uit de olie en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

5) Verdeel de frietjes over de borden, gevolgd door de boeuf stroganoff.