Chinese kool stamppot met spekjes

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Chinese kool – halve stuk
  • Champignons – 125 gram
  • Aardappelen – 200 gram
  • Gezouten cashewnoten – 2 handjes
  • Gerookte spekreepjes – 150 gram
  • Kookroom – 50 ml
  • Geraspte kaas – 100 gram

In huis:

  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Was de aardappelen, schil ze en snijd in stukjes. Snijd de Chinese kool in stukjes. Snijd de champignons in plakjes. 

2) Doe de aardappelen en de helft van de Chinese kool in de pan met inmiddels kokend water en kook 20 minuten.

3) Bak ondertussen de spekjes aan in een pan. Haal de spekjes uit de pan en bak de champignons in het vet van de spekjes.

4) Giet de aardappelen met Chinese kool af en mix met een staafmixer tot puree. Voeg de kookroom en peper en zout naar keuze toe en mix mee. 

5) Voeg de overige Chinese kool, gebakken spekjes en geraspte kaas toe en roer dit door de puree. Verdeel over de borden en garneer met de champignons en gezouten cashewnoten.