Oosterse soep met pittige kipballetjes

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Gebroken sperziebonen (diepvries) – 200 gram
  • Spinazie – 200 gram
  • Mihoen – 125 gram
  • Kipgehakt – 300 gram
  • Bouillon blokje – half blokje
  • Paneermeel – 5 el
  • Sojasaus – 2 el

In huis:

  • Boter – 1 mespunt
  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook

1) Pel en snipper de knoflook en rode ui. Snijd de rode paprika in kleine stukjes. 

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de sperziebonen toe.

3) Doe het bouillonblokje bij de pan met het inmiddels kokende water en roer goed door elkaar. Voeg de bouillon en sojasaus toe aan de pan met groenten en laat 10 minuten zachtjes koken. 

4) Doe ondertussen het kipgehakt samen met de rode peper en peper en zout naar keuze in een kom en mix met de staafmixer fijn. Doe het paneermeel in een kom. Rol balletjes van de kipgehakt en haal door de paneermeel. Als het balletje te zacht is, haal je het balletje nogmaals door de paneermeel. Smelt een flinke mespunt boter in een koekenpan en braad de kipballetjes aan.

5) Voeg de spinazie en mihoen toe aan de pan met groenten en kook nog enkele minuten mee.

6) Verdeel de soep over de borden gevolgd door de kipballetjes.