Pull apart caprese bread

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Basilicum – 1 plant
  • Tomaten – 2 stuks
  • Pijnboompitten – 2 handjes
  • Turksbrood – 1 brood
  • Parmezaanse kaas – 50 gram
  • Mozzarella – 1 bol
  • Balsamico crème – naar keuze

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 5 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 10 minuten (+10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de knoflook. Pluk de basilicum. Snijd de mozzarella en tomaat in plakken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de pijnboompitten bruin.

3) Doe de knoflook, basilicum, parmezaanse kaas, de helft van de pijnboompitten, 4 eetlepels olijfolie en peper en zout naar keuze in een keukenmachine en meng tot een pesto. Bewaar enkele blaadjes basilicum als garnering.

4) Snijd sneetjes in het turksbrood en vul de sneetjes met pesto. Vul vervolgens de sneetjes met de mozzarella en tomaat.

5) Zet het geheel 10 minuten in de oven. Garneer met de overige pijnboompitten, overige basilicum en balsamico crème naar keuze.