Moussaka

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Aubergine – 2 stuks
  • Kaneel – 2 tl
  • Rundergehakt – 300 gram
  • Melk – 250 ml
  • Tomatenblokjes – 200 gram

In huis:

  • Boter – 20 gram
  • Bloem – 1 el
  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper in kleine stukken. Was de aubergine en snijd de aubergine met een kaasschaaf in lange plakken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de aubergine plakken om en om.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de rode peper toe en bak even mee. Voeg vervolgens het rundergehakt toe en bak rul. Voeg daarna de tomatenblokjes, kaneel en peper en zout naar keuze toe en verwarm mee.

4) Smelt de boter in een steelpannetje. Roer hier vervolgens de bloem doorheen. Voeg hier vervolgens beetje bij beetje melk aan toe en roer goed door elkaar, zodat het 1 geheel is. Laat de saus gedurende 5 minuten inkoken. Nu heb je bechamelsaus.

5) Verdeel een laagje van de bechamelsaus over de ovenschaal. Gevolgd door de gegrilde aubergine en gehaktmengsel. Herhaal dit en eindig met de bechamelsaus. Bak de lasagne in 20 minuten in de voorverwarmde oven gaar.