Kippenpoten in curry

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Prei – half stuk
  • Lente ui – 2 stengels
  • Gemalen komijnzaad – 2 tl
  • Gemberpoeder – 1 tl
  • Limoen – half stuk
  • Zilvervliesrijst – 150 gram
  • Cashewnoten – 1 handje
  • Kippenpoten – 2 stuks
  • Curry paste – 2 el
  • Tomatenblokjes – 400 gram

In huis:

  • Boter – 1 mespunt
  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de prei en salade ui en snijd in ringen.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en prei aan. Voeg de prei toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de curry pasta toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, gemberpoeder, komijnzaad, sap van een halve limoen en peper en zout naar keuze toe en laat het geheel 10 minuten koken.

3) Verhit 1 mestpunt boter in een koekenpan en bak de kip rondom mooi bruin. Leg vervolgens de kip in de curry en laat nog 10 minuten mee koken.

4) Doe de rijst in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de rijst af.

5) Verdeel de rijst over de borden, gevolgd door de curry saus en de kippenpoten. Garneer met de lente ui en cashewnoten.